
Emännän tarinoita
Aholafarmin blogeissa kuvataan Aholan tilan arkea ”kulissien takaa” sekä matkailutilana että kasvinviljelytilana. Niissä valotetaan yhteistyökuvioita, avataan asioiden merkityksiä, kerrotaan kuulumisia, raotetaan suunnitelmia …
Tervetuloa seuraamaan elämän makuisia Emännän tarinoita!

Yhteenvetoa tarinasarjasta mitä lähiruoka Aholafarmilla tarkoittaa
Emännän tarinoita, osa 10.
REKO
Monen eri yhteistyökumppanin kohdalla olen viitannut REKO-toimintaan. Mutta mitä se sitten oikein on?REKO on eräänlainen lähiruokarengas, joka on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat ostaa lähellä…

Aarreaitta pihapiireissämme
Emännän tarinoita, osa 9.
Kevät saapuu kohisten ja uusi vihreä kasvusto nostaa jo terhakkaasti päätään. Luonnon vihreät aarteet ovat ponnahtaneet parin viime vuoden aikana ruoanlaitossa ”hittituotteiksi” ja hyvä niin: ympärillämme…

Juustoissa löytyy
Emännän tarinoita, osa 8
Toimimme itse vuoteen 2005 asti lypsykarjatilallisina. Karja-aikoina parasta juustoa minusta oli meijeristä tilattuna joko Valion punakuorinen Edam-juusto, tai sitten Oltermanni. No, kun rupesimme panostamaan…

Laadukasta kalaa paikallisesta perheyrityksestä
Emännän tarinoita, osa 7
Monet meistä rakastavat hyvin valmistettua kalaa. Savu- tai graavikala onkin yksi toivotummista ruokalajeista vaikkapa perhejuhlien tarjoiluihin. Tätä toivetta on ollut helppo olla täyttämässä, sillä iloksemme…

Marjat lähimetsistä ja puutarhoista
Emännän tarinoita, osa 6
Nyt jatkuu tarina lähiruoasta ja siihen liittyvästä yhteistyöstä lähituottajien kanssa. Vuorossa marjat ja mehut.
Aikaisempien sukupolvien perintöä
Asumme 1930-luvulla rakennetussa maalaistalossa…

Yhteistyötä lähileipomon kanssa
Emännän tarinoita, osa 5.
Se tunne, kun Latopirtille on saapumassa normaalia isompi joukko syömään (esimerkiksi Aholafarmin toritapahtuma) ja koen oman kapasiteettini leivän leivonnan suhteen käyvän liian pieneksi… No, oikeasti:…