Yhteenvetoa tarinasarjasta mitä lähiruoka Aholafarmilla tarkoittaa

Emännän tarinoita, osa 10.

REKO

Monen eri yhteistyökumppanin kohdalla olen viitannut REKO-toimintaan. Mutta mitä se sitten oikein on?
REKO on eräänlainen lähiruokarengas, joka on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat ostaa lähellä tuotettua ruokaa, suoraan tuottajilta, ilman välikäsiä. Toiminta perustuu REKO-malliin, joka tarkoittaa reilua ja luotettavaa kuluttamista. Tilatut tuotteet toimitetaan sovittuna aikana suoraan asiakkaalle, sovitussa paikassa.
REKO- jakelut perustetaan tapahtumana Facebookissa toimivaan ryhmään, tällä alueella ryhmä toimii nimellä Kymenlaakson REKO. Hae ensin siis ryhmään jäseneksi. Kun olet ryhmässä ”sisällä”, löydät tarkemmat ohjeet ja voit myös kysyä neuvoa. Riippuen laitteesta, jolla selaat sivua, jakelut löytyvät esimerkiksi ryhmän ylälaidasta, kohdasta ”Tapahtumat”. Tuottajat avaavat tilaukset tapahtuman alle, julkaisussa on kerrottu tuotteet, jotka ovat tilattavissa sille jakelukerralle. Kuluttaja kommentoi tuottajan julkaisun alle tilauksensa. Myös kysymyksiä tuotteisiin liittyen voi esittää. Tuottaja ”kuittaa” tilauksen vastaamalla tai tykkäämällä kuluttajan kommentista. Tuottaja ja kuluttaja kohtaavat jakelupaikalla sovittuna aikana – tuottaja luovuttaa tilatut tuotteet ja kuluttaja maksaa ostoksensa, samalla kuluttajalla on mahdollisuus kysyä tuottajalta tuotteista ja tuotannosta.Tällä alueella lähimmät jakelut tapahtuvat Haminassa, Kotkassa, Kouvolassa ja Kuusankoskella joka toinen viikko, tarkemmat tiedot löydät ryhmän sisällä.

REKO on tuonut minulle paitsi hyviä yhteistyökumppaneita, niin myös laadukkaita raaka-aineita perheellekin valmistettavaan ruokaan. Sen kautta olen ostanut mm. perunaa, juureksia, lihaa, kalaa, marjoja, mehuja, juustoja, hunajaa, kananmunia…niin, kaikkea tarpeellista.Suosittelen! REKO on mainio kanava tehdä lähiruokaostoksia facebook.com/groups/kymenlaaksonreko/
Pysytään lähellä!

*********************EMÄNNÄN TARINOITA – Laadukasta lähiruokaa & ihania ihmisiä!

Kuten jo tämän kymmenosaisen tarinasarjan alussa totesin, sana LÄHIruoka ei meillä Aholafarmilla ole todellakaan mitään sanahelinää, vaan todellista arkea, josta syntyy ruokajuhlaa! Raaka-aineet tulevat paikallisilta tuottajilta ja yrityksistä, joista suurin osa on pieniä perheyrityksiä. Teettää toki lisätyötä, kun ajelee noutamassa raaka-aineita, mutta on myös suuri ilonaihe valmistaa ruokaa laadukkaista ja tuoreista tuotteista.Lisäksi olen saanut tutustua niin moniin ihaniin ihmisiin – on myös iso ilo käydä tapaamassa heitä raaka-aineita hakiessa.

Ruoan valmistan omassa ”työkeittiössä”, jonka Jukka-isäntä on minulle rakentanut entisen maitohuoneen ja karjakeittiön tiloihin. Työkeittiöni on hyväksytty elintarvikehuoneistoksi ja on siis mukana säännöllisessä elintarvikevalvonnassa. Hoidan tietenkin myös asian mukaista omavalvontaa.Vaikka teenkin ruokaa nykyään myös ammatikseni, niin kaikki ruoka ja leivonnaiset valmistuvat täysin käsityönä – tarjolla onkin aitoa kotiruokaa. Tervetuloa syömään, toivottaa Tuula-emäntä Aholafarmilta!

*********************

EMÄNNÄN TARINOITA – jatkuu jälleen tulevaisuudessa. Niissä paneudutaan tilan arkeen ja ”kulissien taakse”.
Tervetuloa seuraamaan jatkossakin!