Tyky- ja tyhypäivät

Elämyksellinen tyhy- tai tykypäivä

Tule työyhteisösi kanssa Aholafarmille erilaiseen kehittämis- ja työhyvinvointipäivään.

Päivän sisältöön voidaan yhdistää toivomustenne mukaan vankkaa tietoa esim. työuupumisesta, työyhteisön hyvinvoinnista, vuorovaikutussuhteista, johtamisesta ja asiakastyytyväisyydestä.

Luennon sijaan (tai sen lisäksi) voimme järjestää myös ohjatun virkistävän liikuntatuokion.

Nämä liikuntatuokiot voivat sisältää asiakkaan toiveiden mukaisesti perusliikuntaa, kuten sauvakävelyä, kahvakuulajumppaa, marja-/sieniretkeä, tms.

Vaihtoehtoisesti ohjelmana voi olla myös erilaisia iloisia leikkimielisiä joukkuetehtäviä.

Kaikki huomioidaan

Tehtävät suunnitellaan ennakolta siten, että ne toimivat työyhteisöä ryhmäyttävinä. Tehtävissä otetaan huomioon eri kuntoiset, sekä ikäiset osallistujat. Kaikkea tekemistä yhdistää iloinen ja luonteva liikunnallinen yhdessäolo, jota ryhmällenne ohjaa tehtäviin koulutuksen saanut ohjaaja.

Kaikki  aktiviteettimme soveltuvat myös tyky-/ tyhypäivien elämyksellisiksi toiminnoiksi ja päivän tarjoiluehdotuksiin voitte tutustua Aholafarmin aterialistoilta.

Vaihtoehtoisesti päivä voidaan toteuttaa myös metsäretkenä, jolloin koulutusosuus ja eväät (tai lounas) nautitaan metsälaavulla.

Tässä esimerkkejä ohjatuista liikunnallisista toimintahetkistä:

A.) AHOLAFARMIN VEIKEÄT VISAILUT

Pareittain tai pienissä ryhmissä toteutettu kisa, jossa mitellään niin ongelmanratkaisutaitoja, kuin tiukkaa tietoa unohtamatta toiminnallisia ja liikunnallisia tehtäviä. Tehtävinä mm. ”pokka pitää”, ”kymmenen kysymystä”, ”vauhtia ja voimaa”. Tehtävien vaativuustasoa voidaan muokata osallistuvan ryhmän mukaan.

B.) LUONTORASTIT

Maastoon sijoitettu reitti, jonka varrella on luontoaiheisia kysymyksiä ja/tai tehtäviä. Tämän osion tarkoitus on olla ryhmäyttävä ja iloinen tehtävärata, joka on rakennettu siten, että siihen voivat osallistua hyvinkin eri kuntoiset ja eri ikäiset jäsenet yhdessä.
Aholafarmin Latopirtin ja kodan ympäristöön toteutettu tehtävärata 8-10 rastia.
Jokaisella rastilla ongelmanratkaisutehtävä, sekä kevyesti fyysistä, että ajatuspähkinää.

C.) LIIKUNNANOHJAUSTA
Keppijumppaa, venyttelyä, kahvakuulajumppaa, sauvakävelyä, rentoutusharjoituksia. Harjoitteiden sisältö ryhmän toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Ja tässä vielä yksi lisäesimerkki:

SUUNTAMYSTEERI
Lähistölle on piilotettu kätköjä ilmansuuntien mukaisesti, joita etsitään joukkueissa. Tehtävän ratkaisemiseen on aikaraja. Kätkön löydettyään saa koodin ilmansuunta ruusukkeessa olevaan arkun lukkoon.
Arkusta löytyy helmi. Helmen saatuaan joukkueet valitsevat uuden ilmansuunnan ja lähtevät etsimään seuraavaa koodia.
Eniten helmiä kerännyt joukkue voittaa.