Uusia tuulia koronan myötä

Korona pyyhkäisi yli koko maailman ja laittoi kuviot uusiksi niin yksityisiltä ihmisiltä, kuin yrityksiltäkin.

Myös Aholafarmin toimintaan se vaikutti nopeasti, totta kai.
Kaikki asiakastilaisuudet keväältä ja alkukesältä peruuntuivat, samoin tapahtumat, kuten esim. lähilounaat.
Hetken tyrmistyksen jälkeen kuitenkin päätimme, että toimettomaksi emme jää, emmekä asiakkaitamme unohda.
Tässä seuraavaksi lainaus Haminan paikallislehden Reimarin jutusta, jonka Tarja Autio kirjoitti 5.4.2020:

Tästäkin alhosta selvitään – yhteistyöllä

– Se oli musta päivä, kun kaikki kevään ja kesän tilaukset oli koronan vuoksi peruttu ja selvisi, ettei meillä maaseutuyrityksenä ole mahdollisuutta saada Ely-keskuksen tai Business Finlandin tukea, toteaa Tuula Ahola.
Tuula ja Jukka Aholan Aholafarm on maaseudun monialayritys, jonka päätoimialana on kasvinviljely sekä sen ohessa matkailu-, ohjelma- ja ateriapalvelut.

– Hetkellisesti iski epätoivo, ja avauduin hankalasta tilanteesta ystävilleni somessa. Loppupäivä menikin puhelimessa puhuen ja viestejä lukien, ystävät ja tuttavat kannustivat ja tukivat. Ja sitten tuli vielä Merjan yhteydenotto.
Leipomo T. Pakkala on toiminut yli 50 vuotta. Parikymmentä vuotta yritys on ollut Merja Mäkelän luotsauksessa. Merjan ja Tuulan ystävyys on sekin jo vuosikymmenien takaa.
– Yhteistyöstä on ollut vuosien mittaan puhetta, mutta arjen kiireissä se on jäänyt enemmän puhumisen asteelle, Merja toteaa.

Puheesta tekoihin


Nyt on puhumisesta siirrytty tekoihin. Pakkalan torivaunusta saa leipomon omien leipien ja muiden leipomusten lisäksi Aholafarmin granolaa ja vaihtelevasti muitakin tuotteita.
Pienin askelin ja asiakkaiden toiveita kuulostellen edetään. Granolaa on meillä myynnissä aina kun olemme torilla Haminassa ja Karhulassa. Muutakin hyvää Tuulan keittiöstä on tulossa, nyt viikolla muun muassa makeita leivonnaisia pääsiäisen kahvipöytään.

Aholafarmin mukaantulo mahdollistaa myös gluteenittomat leivonnaiset Pakkalan valikoimaan.
– Käytän Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomia jauhoja. Valmistaminen tapahtuu samoissa tiloissa, mutta ”puhtaalta pöydältä”, eli erillisenä prosessina. Raaka-aineet ja tuotteet säilytetään eri tiloissa, kertoo Tuula.

Aitoja lähituotteita

Yrittäjänaisten puheissa vilahtaa lähiruoka.
– Voitaisiin ottaa mainoslauseeksi ”lähiraaka-aineista kotona käsintehty”. Meille molemmille tulee jauhot ja muut viljatuotteet Jalon Myllyltä Liikkalasta, hunaja Koivuniemen Mehiläispesältä Hamina-Virolahti akselilta. Granolan sisältämät siemenet tulevat Korialta Puotimaalta.
Lähiruoka on paikallisruokaa, alkuperä ja valmistaja tunnetaan. Lähiruoka edistää oman alueen työllisyyttä, taloutta ja ruokakulttuuria.

– Esimerkiksi tämä tori on erinomainen pienten lähituottajien näyteikkuna, jota kannattaisi suosia. Yhdellä pysähdyksellä saat lähellä tuotetut potut, kalat, kukat, vihannekset ja leivät, innostaa Merja.
– Ilolla ja innolla yhteistyötä, sillä tästäkin tilanteesta selvitään, yrittäjäystävykset toteavat kuin yhdestä suusta.”

Ja infona vielä, että Pakkalan myyntipäivät Haminan torilla maanantai, keskiviikko, perjantai ja lauantai, Karhulassa keskiviikko ja lauantai.
Tervetuloa ostoksille!

Mikä Lähigranola?


P.s Niin mitä se lähigranola onkaan???
Se on Tuulan valmistamaa paahdettua mysliä, jonka raaka-aineet ovat suurimaksi osaksi Haminan ja Kouvolan alueelta, sopii hyvin esim. aamu- tai iltapalaksi vaikkapa jugurtin kanssa. Tässä sen ainesosat:
Höyrytetty luomu- KAURAhiutale (Jalon Mylly),höyrytetty luomu KAURAjauho (Jalon Mylly), RUISlese (Jalon Mylly), luomu- pellavansiemen (Puotimaalla), kuivattu karpalo (Luoman Mansikka), auringonkukansiemen, kurpitsansiemen, rypsiöljy, Koivuniemen Mehiläispesän HUNAJA

Iloisesti yhteistyössä Leipomo T. Pakkala Oy ja Aholafarm (Kuvat Tarja Autio)