Aarreaitta pihapiireissämme

Emännän tarinoita, osa 9.

Kevät saapuu kohisten ja uusi vihreä kasvusto nostaa jo terhakkaasti päätään. Luonnon vihreät aarteet ovat ponnahtaneet parin viime vuoden aikana ruoanlaitossa ”hittituotteiksi” ja hyvä niin: ympärillämme kasvaa paljon maukkaita ja ravinnerikkaita raaka-aineita, kunhan vain osaamme tunnistaa ne varmuudella oikein.


Kipinä roihahti innostukseksi

Ensimmäisen oman kosketukseni villivihanneksiin sain opiskeluaikanani Kuopiossa 2008 ja kiinnostus asiaan heräsi heti! Sen jälkeen olen opiskellut paljon luonnon omien herkkujen ominaisuuksista ja käytöstä ihan omatoimisesti. Suuren kiitoksen haluan kuitenkin antaa tässä ihan julkisesti ProAgrialla ruokapalveluiden asiantuntijana toimivalle Hannele Vetelille. Hän sai minun pienen kipinäni syttymään roihuksi ja häneltä olen saanut paljon hyvää oppia asian tiimoilta. Kiitos Hannele <3

Nokkosesta maitohorsmaan

Joka vuosi olen innostunut aina jostakin uudesta kasvista ja nykyään hyödynnän jo melko laajasti eri kasveja, muun muassa nokkosta, voikukkaa, maitohorsmaa, pihlajaa, vuohenputkea, poimulehteä, ketunleipää – ja vaikka mitä!
Kevät on parasta aikaa ja silloin on suuri nautinto, kun käydä voi tutkimassa mitä onkaan jo noussut ja mitä voi jo kerätä. Mutta kasveja voi kerätä pitkälle syksyyn asti ja säilömällä niitä, joko kuivaamalla tai pakastamalla, voi yrttejä hyödyntää ruoanlaitossa läpi vuoden.Eipä tarvitse poistua kotiovelta kovinkaan pitkän matkan päähän; tässä on kyse varmasti aidosta lähiruoasta!
Kerää sinäkin pihapiiristäsi omaa lähiruokaasi. Opettele vaikkapa yksi uusi kasvi per vuosi ja siitä se lähtee. Kohta näet ympäröivän luonnon aivan uusin silmin!

REKO-toiminta: mitä ja missä? Katso seuraavasta tarinastani….