Uusia yhteistyöverkostoja

Emännän tarinoita, osa 13

Lupasin avata teille jotakin siitä, mitä taustoissa on tapahtunut talven aikana.
Mutta sitä ennen välähdys onnellisiin lapsuusmuistoihin.

Lämpimiä muistoja lapsuudesta

Kun olin lapsi, pidimme paljon yhteyttä tätiini ja hänen mieheensä. Ensimmäiset muistikuvani ovat ajalta, jolloin he asuivat Helsingin Pihlajamäessä ja esim. kesäisin pääsin usein Linnanmäelle. 

Mutta parhaiten muistan sen ajan, kun he asuivat Hyvinkäällä. 

Heille oli aina ihana mennä, joka kerta tunsi olevansa todella odotettu vieras. Vastaanotto oli lämmin ja iloinen. Keittiöstä tulvi jo eteiseen asti huumaava tuoksu ja meidät istutettiinkin ensimmäiseksi ruokapöytään, joka notkui kaikkia herkkuja. Parhaiten ovat jääneet mieleeni suussa sulava karjalanpaisti ja Alli -tädin tuoreet karjalanpiirakat. Niitä oli tarjolla joka kerta. Tätini mies oli syntyisin Kivennavalta ja tuo karjalainen välitön ilmapiiri huokui koko heidän kodissaan.

Pidän edelleen lapsuuteni Alli -tätiä esikuvanani ja ihanteenani. Muistot hänen iloisesta persoonastaan ja herkullisista ruoistaan sekä leivonnaisistaan luovat aina lämpimän tunteen sydämeeni. Sitä samaa toivoisin pystyväni välittämään paitsi omalle perhepiirilleni, niin myös omille asiakkaillemmekin. Luomaan hyviä ja iloisia, sekä herkullisia muistoja!

Rakas tätini ja esikuvani Alli
Rakas tätini ja esikuvani Alli

Muistoista nykypäivään ja uusiin yhteistyöverkostoihin

Karelia à la carte

Tänä keväänä eräässä hanke koulutuksessa puhumassa oli Karelia à la carte -verkoston puheenjohtaja Johanna Rinnekari. Hänen puheenvuoronsa sai minut miettimään, että olisiko meillä mitään mahdollisuutta päästä mukaan tuohon verkostoon.Tutkin heidän verkkosivujaan (https://www.kareliaalacarte.fi/ ) ja siellä kerrottiin näin:
“Rakkaudella valmistettuja paikallisia makuja tarjoillaan karjalaisella aitoudella, vieraanvaraisuudella ja iloisuudella luonnonläheisissä elämyksellisissä ympäristöissä, joissa nykypäivä ja kulttuurihistoria elävät käsikädessä. Jokainen Karelia à la carte -verkoston yritys ruokatarinoineen on omaleimainen oma itsensä, tutustumisretken arvoinen.”

Tuntuipa omalle ja kotoisalle!
Rohkaistuin laittamaan viestiä ja kerroin Aholafarmista ja  taustoistamme. Ilokseni – ja myös hämmästyksekseni –  sain nopeasti vastauksen, että meidänkin liittyminen olisi täysin mahdollista ja täyttäisimme hienosti jäsenkriteerit. Olin hämmentynyt: täyttäisimmekö ihan oikeasti nuo kriteerit….kunnes puheenjohtaja Johanna soitti minulle ja kutsui meitä mukaan jäseneksi! Olin tosi riemuissani! Ja todella otettu mukaan pääsemisestä, sillä arvostan Karelia à la carte -verkostoa ja sen yrityksiä suuresti. Samalla koin, että jollakin tavoin omassa elämässäni ympyrä oli sulkeutunut: omalla työlläni pystyisin jatkamaan tädiltäni saatua “perimää” ja osaltani siirtämään sitä eteenkinpäin. 

Innolla odotan, että mitä kaikkea tämä uusi yhteistyökuvio tuokaan tullessaan!

Mutta se ei ole ainut uusi yhteistyöverkosto.

Visit Kotka-Hamina

Viime syksynä Cursorilta tuli tieto, että alueelle oltiin muodostamassa matkailuyritysten palveluista uutta kauppapaikkaa Visit Kotka-Hamina sivustolle.
Tästäkin kiinnostuin välittömästi ja niin alkoi myytävien tuotteiden miettiminen, luominen ja muokkaaminen. Meiltä lähti myyntiin viisikin eri tuotetta, mutta valitettavasti korona sotki kuviot siten, että toistaiseksi tuotteita ei vielä meidän osaltamme ole avattu yleiseen myyntiin. Toivottavasti kesän tullen!
Mutta kunhan tilanne kunnolla rauhoittuu, niin uuden verkkokaupan kautta pystyy ostamaan vaikkapa offroad-ajelun Aholafarmille, tai osallistumisen lähilounaalle.

Sivustolta löytyy monia paikallisia palveluja: https://www.visitkotkahamina.fi/
Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Täällä kaakonkulmalla on paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa!

Omakin verkkokauppa

Olemme myös kehittäneet omaa verkkokaupaamme ja kunhan tapahtumat (esim. nuo lähilounaat) pääsevät taas kunnolla pyörähtämään käyntiin, niin liput lounaalle voi ostaa myös omien kotisivujemme kautta https://www.aholafarm.fi/kauppa/ 

GoSaimaa

Yhdellä tuotteella olemme mukana myös GoSaimaa sivustolla: https://www.gosaimaa.com/fi/search?n=Aholafarm—Riistalounaat-2021-(Hamina)&id=47cd8ec0-606a-46b0-838e-6fe0ac4b943

Kyseisestä tuotteesta ja muistakin suunnitteilla olevista tapahtumistamme kerronkin teille seuraavissa emännän tarinoissa.