Laadukasta kalaa paikallisesta perheyrityksestä

Emännän tarinoita, osa 7

Monet meistä rakastavat hyvin valmistettua kalaa. Savu- tai graavikala onkin yksi toivotummista ruokalajeista vaikkapa perhejuhlien tarjoiluihin. Tätä toivetta on ollut helppo olla täyttämässä, sillä iloksemme löysimme jo useita vuosia sitten erittäin laadukkaita kalatuotteita valmistavan yhteistyökumppanin, Kivelän Merikala Ky:n. Voin rehellisesti sanoa, että joka kerta kun heidän tuotteitaan on ollut tarjolla, niin asiakkaat antavat minulle palautetta erinomaisesta kalasta.

Kivelän Merikala on myös paikallinen perheyritys. Yrittäjät itse asuvat Haminassa ja heidän savustamonsa sijaitsee Kotkassa. Kalat savustetaan perinteiseen tapaan aidolla leppäpuulla. Kivelän perhe tekee myös jatkojalostusta ja heiltä olen ostanut niin lasimestarin sillit kuin sinappisilakatkin. Myös silakasta valmistetut silakkapihvit kuuluvat valikoimiin ja savusilakkapihvit ovat yksi omista suosikkilajeistani.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan Kivelän Merikalan tuotteisiin! Niitä löydätte ainakin Haminan ja Karhulan toreilta sekä erilaisista toritapahtumista. Ja huom, aina on mahdollista myös soittaa yrittäjälle ja noutaa tuotteet suoraa savustamolta, Kyminsuuntie 187. Käypä siis kalassa ja soita 05 260 6773.

Seuraavassa tarinassa tuoksuu juusto!