Pääsääntöisesti leivon kaiken itse, pikkuleivistä ruisleipiin. Teen myös REKOon myyntiin erilaisia leipomuksia. Jauhot leivonnaisiin haen lähimyllyltä Liikkalasta, Jalon Mylly Oy:ltä.
Sieltä noudan jauhojen lisäksi monia muitakin erilaisia viljatuotteita, kuten hiutaleita, leseitä ja jauhoseoksia. Jalon Mylly jauhaa lähipelloilla kasvaneesta kotimaisesta viljasta laadukkaita jauhoja, ryynejä ja hiutaleita jo kuudennessa sukupolvessa (vau!). Työ tehdään tänään samalla periaatteella kuin aiemminkin vuosisataisia perinteitä ja asiakkaan toivomuksia kunnioittaen. Heillä on myllyn yhteydessä myös pieni puoti, jonne voi kuka tahansa poiketa arkipäivisin ostoksille. Tutustu myllyn tarinaan ja tuotteisiin www.jalonmylly.fi.

Käytän pellavansiemeniä paljon myös leivonnassa. Nekin ovat paikallista tuotantoa, Kouvolan kupeesta Korialta, Liisa ja Tommi Mattilan Puotimaalta. Tila tuottaa luomuna kauraa, ohraa, vehnää, ruista, pellavaa, härkäpapua, mustaherukkaa ja mansikkaa. Puotimaalla Liisa-emäntä pyörittää tilan muiden töiden ohella luomukauppaa ja lahjatavarapuotia, jossa on myynnissä muun muassa oman tilan (Mäkelä) luomujauhoja, luomukosmetiikkaa ja luonnonkosmetiikkaa. Tutustu kaupan valikoimaan www.puotimaalla.fi.

Ei muuta kuin let’s leipomaan! Seuraavassa tarinassa paljastan kaksi uusinta myyntituotettamme 😉.