Mitä se lähiruoka tarkoittaa?

EMÄNNÄN TARINOITA – osa 1

Tervetuloa mukanani makumatkalle ympäri Kymenlaaksoa! Tässä juttusarjassa tulen esittelemään teille yhteistyökumppaneitamme, joilta hankimme raaka-aineet Aholafarmilla valmistettaviin aterioihin ja leivonnaisiin.

Lähiruokaa, lähilounasta…, mutta mitä se ”lähi” oikeasti tarkoittaa?Aholafarmin tarjoilut valmistetaan suurelta osin omassa keittiössä, raaka-aineet hankitaan pääosin lähialueelta, useimmiten paikallisilta pientuottajilta. On ilo tehdä yhteistyötä usean erinomaisen tuottajan/yrityksen kanssa – siitä syntyy laatua!


Vain kotimaista ja mahdollisimman paikallista lihaa


Esimerkiksi lokakuun (2018) lähilounaalla pääruoaksi tarjoiltiin naudan paistia, joka oli peräisin Maatila Peltokukan emolehmäkarjasta, jossa eläimet kasvatetaan itseuudistuvalla periaatteella: eläimet saavat alkunsa tilan omien siitossonnien laiduntaessa samalla pellolla lehmien kanssa. Eläimet saavat elää mahdollisimman hyvän elämän aina syntymästä teurastukseen asti. Tuotteet eivät siis ole mitään stressaantunen eläimen lihaa! Tutustu Maatila Peltokukan toimintaan, tuotteisiin ja myyntikanaviin maatilapeltokukka.fi.

Kun tarvitsemme sianlihaa, makkaroita, lampaanlihaa, palvituotteita…, vastaa tarpeisiimme paikalliset toimijat Takaladon Liha Oy, Kotkan Lihamestarit Oy ja Seppälän Lammastila Heiltä on niin ikään kotiin kulkeutunut aina taatusti tuoretta ja laadukasta lihaa! takaladonlihajakala.net, kotkanlihamestarit.fi, seppalanlammastila.fi.

Tätä ”lähi” tarkoittaa Aholafarmin keittiössä! Se ei ole sanahelinää tai mainoskikka, vaan taattua laatua ja oikeasti läheltä.Seuraavassa kirjoituksessani vinkkaan parhaista juuresten ja vihannesten lähituottajistamme.