Viimeisimmät tapahtumat

Tulossa

EMÄNNÄN TARINOITA - Lähiruokaa lähituottajilta, osa 8

Mehän toimimme itse vuoteen 2005 asti lypsykarjatilallisina. Karja-aikoina parasta juustoa minusta oli meijeristä tilattuna joko Valion punakuorinen Edam-juusto, tai sitten Oltermanni. No, kun rupesimme panostamaan lähiruokaan, niin minulle…

EMÄNNÄN TARINOITA - Lähiruokaa lähituottajilta, osa 7

Useimmat meistä rakastavat hyvin valmistettua kalaa. Savu- tai graavikala onkin yksi toivotummista ruokalajeista vaikkapa perhejuhlien tarjoiluihin. Tätä toivetta on ollut helppo olla täyttämässä, sillä iloksemme löysimme jo useita…

EMÄNNÄN TARINOITA - Lähiruokaa lähituottajilta, osa 6

Nyt jatkuu tarina lähiruoasta ja siihen liittyvästä yhteistyöstä lähituottajien kanssa. Vuorossa marjat ja mehut. Asumme 1930-luvulla rakennetussa maalaistalossa ja minua edeltäneet emännät ovat istuttaneet puutarhaamme useita…

EMÄNNÄN TARINOITA - Lähiruokaa lähituottajilta, osa 5

Se tunne, kun Latopirtille on saapumassa normaalia isompi joukko syömään (esimerkiksi Aholafarmin toritapahtuma) ja koen oman kapasiteettini leivän leivonnan suhteen käyvän liian pieneksi… No, oikeasti: ei mitään hätää! Taatusti…

EMÄNNÄN TARINOITA - Lähiruokaa lähituottajilta, osa 4

Aholafarmin lähigranola (granola = rapea mysli) on noussut suosituksi tuotteeksi Kymenlaakson REKO-jakeluissa. Jalon Myllyn hiutaleiden ja leseiden lisäksi sekoitan granolaan muun muassa pellavansiemeniä, makeutukseen käytän hunajaa. Hunajan…